Oudjaarsdag 2020

WhatsApp Image 2020 12 30 at 12.26.06

Het einde van het jaar vind ik altijd een 'momentje'. Blijft altijd een bijzondere avond, niet alleen omdat ik op Oudjaarsavond 2016/2017 door mijn lieve man ten huwelijk ben gevraagd. <3 Het is dubbel, ik denk terug aan alle leuke en minder leuke dingen die er in een jaar zijn gebeurd, maar denk ook vol verwachting en nieuwsgierigheid aan het komende jaar; wat zullen we allemaal gaan meemaken?
 
Deze foto is voor mij toch wel heel kenmerkend voor 2020. Onze dochter in de nieuwe kas, die op haar manier probeert te helpen met het 'stokken' van de Fuchsia's.
De plantjes van mijn man waarmee we in 2020 zo'n bizar hoogseizoen hebben beleefd, de plantjes die we langs de weg hebben verkocht om ze maar kwijt te raken. Daarna draaide alles om en lukte het om onze droom te verwezenlijken: het aankopen van een nieuwe kas waar nu de Fuchsia's voor het komende hoogseizoen staan te groeien. Hoe zal dat gaan verlopen in 2021?
 
Onze dochter, waar we voor door het vuur zouden gaan, die we de wereld gunnen, waar we zo'n mooie toekomst voor wensen. Waarvoor ik het werk doe wat ik doe, zodat ik dit om haar heen kan plannen. Waarvoor we in 2021 een mooie meidenkamer gaan maken in het nieuwe huis, waar ze lekker kan gaan spelen in de grote achtertuin. Het krijgen van een kindje is zo'n wondertje, we knijpen in onze handjes voor deze kleine dondersteen. Werk is eigenlijk maar werk. Jezelf terugzien in zo'n klein wezentje wat elke dag weer nieuwe dingen leert en ontdekt, dat is waar het om draait.

Je merkt het al, dat klinkt lekker melancholisch zo op de laatste dag van het jaar.
Het afgelopen jaar had zo zijn uitdagingen, zacht uitgedrukt, zowel zakelijk en privé. Het ging niet allemaal vanzelf en hoe we het voor ogen hadden. Niet al onze wensen zijn uitgekomen in 2020. Maar we hebben hiervan geleerd en zijn erdoor gegroeid. Het geeft weer meer inzicht in onszelf als persoon en de basis die we hebben als gezin. Dat is superfijn!
Zakelijk was het voor mij een leuk jaar. Ondanks Corona kon mijn werk gelukkig doorgaan, sterker nog, op afstand werken werd alleen maar meer 'begrepen', omdat vrijwel iedereen dit moest doen. In 2020 heb ik veel leuke nieuwe mensen mogen leren kennen, me mogen vastbijten in diverse vraagstukken en bedrijven geholpen met groeien. Hier ben ik erg dankbaar voor. 
Vorig jaar heb ik het 'VA Droomjaarverslag' voor mezelf ingevuld en als ik nu op de laatste dag van dit jaar teruglees wat ik vorig jaar heb opgeschreven, kan ik wel stellen dat ik mijn (omzet)doelen ruimschoots heb behaald. #trots :)
Zelf ben ik ook gegroeid als onderneemster, wat mijn plannen voor het komende jaar een duidelijke richting geven. Ik weet steeds beter welke werkzaamheden ik wil uitvoeren, voor welk type bedrijf/ondernemer ik dit wil doen en hoe ik dit allemaal zo goed mogelijk met elkaar kan combineren. Mijn doel voor 2021 is dan ook om op deze basis verder te groeien en 'mijn' ondernemers op hun beurt weer te helpen met de groei van hun bedrijven.

2020, je was heftig, maar leerzaam. Bedankt voor je uitdagingen en euforie. Een fris, leeg vel ligt klaar, om het verhaal van 2021 op te gaan schrijven. Dat voelt goed. Mijn kleine, grote meisje in onze nieuwe kas, dat is de toekomst.
Ik hoor sommige mensen zeggen: 'Ik vond 2020 maar een saai jaar'. Nou, ik vond het alles behalve saai, eerlijk gezegd. Ik wens voor 2021 een saai, rustig, kabbelend jaar, waarin ieders wens uitkomt, zonder hoge pieken en diepe dalen. (En een vakantie op een strandbedje in een zonnig oord)

Liefs, 
Inge

Deel via: