Een week uit het leven van een Virtual Assistent

place of work women 3346613 1920

Werken vanuit huis óf op locatie en met verschillende opdrachtgevers. Hoe combineer ik dat allemaal? Lees hier hoe een 'doorsnee' werkweek van mij eruit ziet.

Maandag:

De werkweek is begonnen, ja ook voor mij. De Baby gaat naar de opvang, lekker spelen met de andere kindjes. Ik rij door naar 1 van m'n opdrachtgevers om daar op kantoor te werken. We bespreken de lopende zaken en gaan aan de slag. Tijdens de lunchpauze schuif ik aan en hebben een kletspraatje over de belevenissen in het weekend, als collega's onder elkaar. Gezellig! Na de pauze werk ik nog even verder, maak nog even een tussenstop in ons dorp om in de winkels wat te halen en rij dan om 17.00uur naar de opvang om De Baby op te halen. Samen rijden we door naar m'n schoonouders, om daar stipt om 18.00uur te eten, zoals het een echte tuindersfamilie betaamt. Ik krijg nog een stapeltje urenbriefjes van m'n schoonvader mee om te factureren en inkoopfacturen om in te boeken en te betalen. Daarna ga ik een uurtje bootcampen en is De Tuinder thuis met De Baby.

Dinsdag:

Even met De Baby een bakkie doen bij m'n schoonzus en nichtje, gezellig! Eenmaal weer thuis verwerk ik tijdens het middagdutje de urenbriefjes van gisteren en doe ik de administratie van de tuin. Dan bel ik even met een van mijn opdrachtgevers, die ik al langer dan gebruikelijk niet heb gesproken. 'Ik heb het zo druk', vertelt hij me aan de telefoon. 'Volgende week ga ik op vakantie, maar ik heb nog zo'n berg werk liggen!' Ik help hem herinneren dat hij diverse taken naar mij kan doorschuiven, zodat we samen zijn to-do lijst kunnen afwerken en hij relaxt op vakantie kan. Hij klinkt direct al opgelucht en ik ga voor hem aan de slag. 's Avonds bel ik met een hovenier, die overdag niet met mij kan telefoneren omdat hij met z'n handen in de aarde zit. Samen bespreken we wat ik kan beantwoorden op zijn mailtjes en welke afspraken ik kan inplannen, zodat hij daarna van z'n vrije avond kan genieten.

Woensdag:

Vandaag werk ik weer op kantoor. Eerst maak ik nog een aantal werkzaamheden af voor de opdrachtgever die op vakantie gaat, daarna knutsel ik nog even aan m'n eigen website. Dit had ik ook thuis kunnen doen, maar nu ik naar een werkplek toe rijdt, voelt dat toch anders. Als ik klaar ben, instrueert de opdrachtgever waarbij ik op kantoor zit me over een belafspraak die hij straks heeft. Samen kunnen we een mooie klus voor 1 van zijn klanten aannemen en ook deze werkzaamheden zou ik op afstand kunnen uitvoeren. 's Middags haal ik nog wat paskleding op voor een andere opdrachtgever die bedrijfskleding wil laten drukken. Dan is het alweer de hoogste tijd om De Baby op te halen, vanavond zijn we gezellig met z'n 3e thuis en blijft de laptop dicht.

Donderdag:

Na wederom een goede nacht, gaan we er vandaag ook weer met veel plezier tegenaan. Na de eerste fles nog even met De Baby bij vaders in de kas kijken, handig dat hij naast het huis werkt! Tijdens het dutje ga ik verder met het opzetten van de website, Facebookpagina en administratie voor een nieuwe opdrachtgever. Ik mail haar alle informatie en krijg meteen een berichtje: 'Het wordt echt leuk, kan niet anders zeggen! Bedankt voor je inzet!' Daar wordt je toch blij van. 's Middags is het tijd voor een wandeling in de zon op weg naar de supermarkt voor wat boodschappen. Na het eten stapt De Tuinder op zijn wielrenfiets, knuffel ik nog even met De Baby en als ze slaapt verzet ik nog wat werk.

Vrijdag:

Ik heb zin in vandaag! Na de ochtendfles en een bezoekje in de kas, breng ik De Baby in de wandelwagen naar m'n schoonzus aan de overkant van de straat. Ik heb namelijk een afspraak met een ondernemer om haar te informeren over mijn werkzaamheden. Samen bespreken we haar huidige werkzaamheden en werkwijze. Ze heeft haar zaken zeker goed op een rijtje, maar toch merk ik dat er nog een aantal puntjes zijn die efficiënter zouden kunnen. We besluiten bij stap 1 te beginnen en over de rest nog even na te denken. Wordt vervolgd! Daarna is het ook voor mij vrijdagmiddag én schitterend weer, wat smeekt om gezelligheid op het terras. De Baby gaat mee en laat zich graag knuffelen door mijn vriendinnen.

In het weekend is het tijd voor het gezin, maar staat mijn laptop paraat als dat nodig is. Ik heb met een aantal opdrachtgevers nog even contact via WhatsApp en maak met hun een globale indeling voor de komende week. Het belooft weer een mooie week te worden.

Deel via: